facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 10 płatów śledziowych
  • 6 cebul
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 6 liści laurowych
  • 300 ml oleju
  • 3 łyżki octu winnego
  • 2 łyżeczki cukru pudru

Śledzie z cebulką jak za dawnych lat

Krok 1

Cebule obrać i pokroić w cienkie talarki. Przełożyć do miski i wymieszać z kilkoma łyżkami oleju, cukrem i octem.

Krok 2

Śledzie wypłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić w kawałki i wymieszać z cebulą.

Krok 3

Śledzia z cebulką, liśćmi laurowymi i zielem angielskim włożyć do słoika i dopełnić olejem. Odstawić na 48 godzin do lodówki.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube