facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 6 jaj
  • 1 wiaderko twarogu sernikowego
  • 200 g cukru drobnego do wypieków
  • 3/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 2 op. budyniu wanilinowego lub śmietankowego bez cukru (1 op. po 40 g)
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • 370 ml mleka (1 i 1/2 szklanki)
  • 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku (nie w granulacie)
  • 1 puszka brzoskwiń – połówki w lekkim syropie
  • szczypta soli

Lista składników na polewę pistacjową

  • 200 g pistacji łuskanych solonych (rozdrobnionych)
  • 2 serki Philadelphia lekki śmietankowy
  • 3-4 łyżki mleka

Sernik z polewą pistacjową

Krok 1

Żółtka z cukrem, cukrem wanilinowym i solą miksować na krem. Następnie dodać ser, olej, mleko i dalej miksować. Wsypać budyń, mleko i mieszać.

Krok 2

W osobnej misce ubić białka na sztywną pianę. Dodać je do masy. Całość przelać do foremki. Brzoskwinie pokroić i wyłożyć na ciasto. Piec na środkowej półce piekarnika 1 godz. w temp. 180°C. Ostudzić.

Krok 3

Orzechy pomieszać z serkiem i mlekiem. Powstałą masą posmarować wierzch ciasta.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube