facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 400 g kapusty kiszonej wiaderko
  • 20 g borowików suszonych
  • 250 g pieczarek brunatnych
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • sól do smaku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Lista składników panierka

  • 200 g orzechów włoskich (rozdrobnionych)
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2-3 jajka L
  • olej rzepakowy
  • do smażenia

Dodatkowo

  • 12 naleśników

Krokiety w panierce orzechowej

Krok 1

Grzyby namaczać około 2-3 godziny, następnie odcisnąć i posiekać.

Krok 2

Kapustę pokroić i gotować 20 minut. Następnie odcisnąć.

Krok 3

Cebulę pokroić a następnie smażyć. Dodać pieczarki i suszone grzyby. Dusić do odparowania płynów.

Krok 4

Do miski przełożyć kapustę i grzyby. Wszystko doprawić majerankiem, pieprzem i solą. Całość mieszać. Farsz nakładać do naleśników i formułować krokiety.

Krok 5

Orzechy pomieszać z bułką tartą, a następnie obtoczyć krokiety w jajku i panierce. Smażyć z oby stron na złoto.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube