- 200 g makaronu bezglutenowego SPAR
- pół szklanki soczewicy SPAR
- 200 g pomidorków cherry
- 4 ogórki konserwowe SPAR
- puszka kukurydzy konserwowej SPAR
- duża garść koperku
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Krok 1
Ugotować makaron w osolonej wodzie i odcedzić.
Krok 2
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Pomidorki umyć i pokroić w połówki.
Krok 3
Soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Kukurydzę odsączyć z zalewy, a czosnek wycisnąć przez praskę.
Krok 5
Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodać majonez, jogurt naturalny i dużo świeżego, zielonego koperku. Posolić i popieprzyć (najlepiej świeżo zmielonym pieprzem).