facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 200 g makaronu bezglutenowego SPAR
  • pół szklanki soczewicy SPAR
  • 200 g pomidorków cherry
  • 4 ogórki konserwowe SPAR
  • puszka kukurydzy konserwowej SPAR
  • duża garść koperku
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sałatka makaronowa

Krok 1

Ugotować makaron w osolonej wodzie i odcedzić.

Krok 2

Ogórki pokroić w drobną kostkę. Pomidorki umyć i pokroić w połówki.

Krok 3

Soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Kukurydzę odsączyć z zalewy, a czosnek wycisnąć przez praskę.

Krok 5

Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodać majonez, jogurt naturalny i dużo świeżego, zielonego koperku. Posolić i popieprzyć (najlepiej świeżo zmielonym pieprzem).

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube