facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 250 g makaronu bezglutenowego SPAR
  • 200 g łososia atlantyckiego wędzonego na gorąco SPAR
  • 3 łyżki kremowego serka
  • dwie garści świeżego szpinaku SPAR
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • pieprz
  • sól
  • odrobina soku z cytryny

Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem

Krok 1

Ugotować makaron w osolonej wodzie, następnie odcedzić go i zostawić pół szklanki wody po gotowaniu.

Krok 2

Posiekać świeże liście szpinaku, a łososia wędzonego pokroić w kosteczkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzać masło i chwilkę podsmażyć na nim wyciśnięty czosnek. Następnie dodać pokrojonego łososia i smażyć minutę, delikatnie mieszając. Następnie dodać szpinak i smażyć kolejną minutę. Dodać odcedzony makaron i podlać go wodą po makaronie. Zagotować.

Krok 4

Dodać 3 łyżki kremowego serka białego i poczekać aż danie zgęstnieje. Na koniec delikatnie skropić całość sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube