- 250 g makaronu bezglutenowego SPAR
- 200 g łososia atlantyckiego wędzonego na gorąco SPAR
- 3 łyżki kremowego serka
- dwie garści świeżego szpinaku SPAR
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- pieprz
- sól
- odrobina soku z cytryny
Krok 1
Ugotować makaron w osolonej wodzie, następnie odcedzić go i zostawić pół szklanki wody po gotowaniu.
Krok 2
Posiekać świeże liście szpinaku, a łososia wędzonego pokroić w kosteczkę.
Krok 3
Na patelni rozgrzać masło i chwilkę podsmażyć na nim wyciśnięty czosnek. Następnie dodać pokrojonego łososia i smażyć minutę, delikatnie mieszając. Następnie dodać szpinak i smażyć kolejną minutę. Dodać odcedzony makaron i podlać go wodą po makaronie. Zagotować.
Krok 4
Dodać 3 łyżki kremowego serka białego i poczekać aż danie zgęstnieje. Na koniec delikatnie skropić całość sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku.