facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 2 kg pomidorów malinowych SPAR
  • litr bulionu warzywnego lub mięsnego
  • 2 łyżki masła
  • 200 ml śmietanki 18%
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Krem z pomidorów

Krok 1

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić je w kostkę i wsypać na patelnię. Smażyć na maśle do momentu aż zaczną się rozpadać.

Krok 2

Podgrzać wcześniej przygotowany bulion. Dodać do niego podsmażone pomidory. Gotować 20 minut co jakiś czas mieszając.

Krok 3

Powoli wlać śmietankę do zupy. Doprawić do smaku. Podawać ze świeżo zmielonym pieprzem i świeżą bazylią.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube