Pietruszkowe naleśniki z migdałowym twarogiem
Krok 1
Wszystkie składniki na naleśniki wrzucić do kielicha blendera i miksować, by połączyły się w całość.
Krok 2
Powstałą masę wylać partiami na rozgrzaną patelnię przesmarowaną olejem i smażyć okrągłe placki.
Krok 3
Migdały zalać ciepłą wodą ponad krawędź tak by całe były zanurzone. Po kilku godzinach, wrzucić do blendera odsączone migdały i zmiksować je z sokiem z cytryny dolewając wodę mineralną.
Krok 4
Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dodać cebulę dymkę. Wymieszać wszystko z drobno pokrojoną rzodkiewką i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5
Naleśniki posmarować twarożkiem, zwinąć w rulon, lub złożyć w trójkąty. Podawać z sosem balsamicznym.