facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • 1/2 szklanki mąki z tapioki
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • pieprz i sól
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron

Twarożek

  • szklanka migdałów bez skórki
  • 3-4 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 cebula dymka
  • pęczek rzodkiewki
  • szczypior

Pietruszkowe naleśniki z migdałowym twarogiem

Krok 1

Wszystkie składniki na naleśniki wrzucić do kielicha blendera i miksować, by połączyły się w całość.

Krok 2

Powstałą masę wylać partiami na rozgrzaną patelnię przesmarowaną olejem i smażyć okrągłe placki.

Krok 3

Migdały zalać ciepłą wodą ponad krawędź tak by całe były zanurzone. Po kilku godzinach, wrzucić do blendera odsączone migdały i zmiksować je z sokiem z cytryny dolewając wodę mineralną.

Krok 4

Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dodać cebulę dymkę. Wymieszać wszystko z drobno pokrojoną rzodkiewką i posiekanym szczypiorkiem.

Krok 5

Naleśniki posmarować twarożkiem, zwinąć w rulon, lub złożyć w trójkąty. Podawać z sosem balsamicznym.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube