facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników

Masa

  • 400 ml mleka 3.2%
  • 80 g cukru z dodatkiem malin
  • 2 łyżeczki żelatyny spożywczej

Dodatkowo

  • 250 g truskawek
  • kilka liści mięty
  • 4 herbatniki

Panna Cotta truskawkowo-malinowa

Krok 1

Do rondla wlać mleko, cukier i powoli podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Dodać żelatynę, mieszać i podgrzewać, aż się rozpuści.

Krok 2

Umyć truskawki, obrać z szypułek i pokroić w kostkę. Wymieszać z posiekaną miętą i wstawić do lodówki.

Krok 3

Masę na Panna Cotte przelać do kokilek i odstawić do ostudzenia i wstawić do lodówki, aby stężały na min. 2 godziny.

Krok 4

Kokilki z Panna Cottą przed wyjęciem wstawić do miseczki z gorącą wodą, obrócić, lekko uderzyć i powinny z łatwością wyjść. Podawać z truskawkami z miętą i pokruszonymi herbatnikami.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube