Masa
- 400 ml mleka 3.2%
- 80 g cukru z dodatkiem malin
- 2 łyżeczki żelatyny spożywczej
Dodatkowo
- 250 g truskawek
- kilka liści mięty
- 4 herbatniki
Masa
Dodatkowo
Krok 1
Do rondla wlać mleko, cukier i powoli podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Dodać żelatynę, mieszać i podgrzewać, aż się rozpuści.
Krok 2
Umyć truskawki, obrać z szypułek i pokroić w kostkę. Wymieszać z posiekaną miętą i wstawić do lodówki.
Krok 3
Masę na Panna Cotte przelać do kokilek i odstawić do ostudzenia i wstawić do lodówki, aby stężały na min. 2 godziny.
Krok 4
Kokilki z Panna Cottą przed wyjęciem wstawić do miseczki z gorącą wodą, obrócić, lekko uderzyć i powinny z łatwością wyjść. Podawać z truskawkami z miętą i pokruszonymi herbatnikami.