facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 2 łyżki nasion chia
  • 6 łyżek wody
  • 1/3 szklanki napoju roślinnego
  • 2 łyżki masła orzechowego kremowego
  • Pół szklanki płatków owsianych
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • ¼ łyżeczki soli

Owsianka zapiekana z masłem orzechowym

Krok 1

W małej misce wymieszać 2 łyżki nasion chia z 6 łyżkami wody. Odstawić na minimum 5 minut. Powstały żel zostanie wykorzystany jako zamiennik jajka.

Krok 2

Rozgrzać piekarnik do 180°C. Żaroodporne naczynie o pojemności ok. 200 ml wysmarować tłuszczem.

Krok 3

Zblendować ze sobą napęczniałe nasiona chia, napój roślinny, masło orzechowe, płatki owsiane, proszek do pieczenia, brązowy cukier i sól. Całość wlać do wcześniej przygotowanego naczynia.

Krok 3

Piec przez 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na 5 minut do ostygnięcia. Podawać z ulubionymi owocami, bądź orzechami.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube