wydrukuj przepis
Lista składników
  • 4 jajka z wolnego chowu
  • 4 plastry bekonu
  • 50 g sera twardego typu parmezan
  • mieszanka sałat
  • 1 garść pomidorków koktajlowych
  • kilka gałązek mięty
  • 1 pęczek szczypioru

Grzanki

  • kawałek pieczywa

Sos

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej

Sałata Cezar

Krok 1

Ugotować jajka na twardo. Włożyć jajka do zimnej wody i gotować 8 minut od momentu kiedy woda zacznie wrzeć.

Krok 2

Bekon podsmażyć na chrupko na patelni. Nie dodawać dodatkowego tłuszczu.

Krok 3

Usmażony bekon przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Krok 4

Do miski wrzucić sałatę, dodać bekon, pokrojone pomidorki koktajlowe, posiekaną miętę oraz szczypior.

Krok 5

Pokroić pieczywo na 1cm kostkę i podsmażyć na tej samej patelni co bekon. Z pieczywa powinny powstać grzanki. Na pewno będą pyszne, bo nasiąkną smakiem bekonu!

Krok 6

Grzanki wrzucić od razu do sałaty.

Krok 7

Wymieszać jogurt z musztardą, przelać do sałaty i wymieszać. Dodać starty ser oraz obrane jajka pokrojone na pół.

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach
Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn