wydrukuj przepis
Lista składników

4 jajka z wolnego chowu
4 plastry bekonu
50 g sera twardego typu parmezan
200 g jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy sarepskiej
mieszanka sałat
1 garść pomidorków koktajlowych
kilka gałązek mięty
1 pęczek szczypioru
kawałek pieczywa

Sałata Cezar

Wykonanie

1. Ugotuj jajka na twardo. Włóż jajka do zimnej wody i gotuj 8 minut od momentu kiedy woda zacznie wrzeć.
2. Bekon podsmaż na chrupko na patelni. Nie dodawaj dodatkowego tłuszczu!
3. Usmażony bekon przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
4. Do miski wrzuć sałatę, dodaj bekon, pokrojone pomidorki koktajlowe, posiekaną miętę oraz szczypior.
5. Pokrój pieczywo na 1cm kostkę i podsmaż na tej samej patelni co bekon. Z pieczywa powinny powstać grzanki. Na pewno będą pyszne, bo nasiąkną smakiem bekonu!
6. Grzanki wrzuć od razu do sałaty.
7. Wymieszaj jogurt z musztardą i przelej do sałaty i wymieszaj. Dodaj starty ser oraz obrane jajka pokrojone na pół.