facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 100 g mąki migdałowej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru np. trzcinowego
  • 2 krople aromatu migdałowego
  • 75 g migdałów w płatkach

Ciasteczka z mąki migdałowej

Krok 1

Wszystkie składniki z wyjątkiem płatków migdałowych wymieszać w misce.

Krok 2

Na głęboki talerz wysypać płatki migdałowe. Łyżeczką nakładać porcję lepkiego ciasta i umieszczać w talerzu z płatkami. Dłońmi obtaczać i formować kuleczki. Ciastka układać obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 °C. Piec ciastka do 25 minut (bądź lekkiego zarumienienia).

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube