wydrukuj przepis
Lista składników

Krem

  • 400 g serka mascarpone
  • 200 g białej czekolady
  • 50 ml mleka 2%

Mus

  • 300 g świeżego ananasa

Dodatkowo

  • 100 g wiórków kokosowych
  • listki mięty (do dekoracji)

Lekki krem z białej czekolady z prażonym kokosem i musem ananasowym

Krok 1

Czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej. Połączyć czekoladę z mascarpone- masa powinna być jednolita i gładka.

Krok 2

Wiórki uprażyć na gorącej, suchej patelni- powinny być lekko rumiane. Ananasa obrać, pokroić na kawałki i zmiksować na jednolity, gładki mus przy pomocy blendera.

Krok 3

Deser ułożyć warstwowo: ⅓ kremu następnie ⅓ musu i ponownie ⅓ kremu. Desery chłodzić około 2 godzin. Przed podaniem wierzch deserów posypać kokosem i udekorować kilkoma listkami mięty.

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach
Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn