wydrukuj przepis
Lista składników
  • szklanka czerwonej ugotowanej fasoli (może być z puszki)
  • 5 łyżek miodu
  • 4 łyżeczki masła orzechowego
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej

Dodatkowo

  • czekolada (do posypania)
  • tłuszcz (do posmarowania blaszki)

Ciastka z fasoli

Krok 1

W przypadku użycia fasoli z puszki – należy dobrze ją odsączyć: najpierw na sitku, potem papierowymi ręcznikami.

Krok 2

Wszystkie składniki (poza czekoladą) przełożyć do naczynia i zblendować na gładką masę.

Krok 3

Ciastka nakładać łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną tłuszczem, żeby nie przywarły.

Krok 4

Posypać je drobno pokruszoną czekoladą.

Krok 5

Piec przez 20 minut w 180 stopniach.

Krok 6

Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż ciastka ostygną i zrobią się twarde.

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach