wydrukuj przepis
Lista składników

szklanka czerwonej ugotowanej fasoli (może być z puszki)
5 łyżek miodu
4 łyżeczki masła orzechowego
2 łyżki mleka kokosowego
2 łyżki gorzkiego kakao
2 łyżki siemienia lnianego
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej
czekolada do posypania
tłuszcz do posmarowania blaszki

Ciastka z fasoli

Wykonanie

1. Jeśli używasz fasoli z puszki – dobrze ją odsącz: najpierw na sitku, potem papierowymi ręcznikami.

2. Wszystkie składniki (poza czekoladą) przełóż do naczynia i zblenduj na gładką masę.

3. Ciastka nakładaj łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną tłuszczem, żeby nie przywarły.

4. Posyp je drobno pokruszoną czekoladą.

5. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

6. Po wyjęciu z piekarnika poczekaj aż ciastka ostygną i zrobią się twarde. Smacznego!