facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • kabanosy
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 ser camembert
  • kilka listków tymianku

Marmolada

  • 2 ząbki czosnku
  • 3 cebule białe
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 pęczek pietruszki

Dodatkowo

  • 4 ogórki konserwowe

Kabanosy w cieście

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.

Krok 2

Po dwa kabanosy zawinąć w ciasto francuskie wraz z plasterkiem sera camembert oraz tymiankiem. Zawinięte paluchy posmarować rozbełtanym jakiem, doprawić solą oraz pieprzem.

Krok 3

Paluchy ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i piec przez 20 minut, aż ciasto się zarumieni.

Krok 4

W tym czasie do rondla wrzucić posiekany czosnek oraz cebulę pokrojoną w piórka, wlać 2 łyżki oliwy i dusić przez kilka minut, aż czosnek i cebula się zeszklą. Dodać pomidory pokrojone w kostkę, wsypać cukier i dusić przez 15 minut na wolnym ogniu. Powinna powstać gęsta, kleista marmolada. Na koniec dodać posiekaną pietruszkę oraz doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Upieczone zawiniątka z kabanosów podawać z marmoladą oraz ogórkami konserwowymi.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube