wydrukuj przepis
Lista składników

Granola

  • 250g płatków owsianych
  • 100g słonecznika
  • 50 g pestek dyni
  • 50 g płatków migdałów
  • 25g sezamu
  • 50g suszonej żurawiny
  • 50g orzechów laskowych
  • 4 łyżki płynnego miodu

Dodatkowo

  • 1 duży jogurt naturalny
  • 1 opakowanie świeżych borówek i/lub porzeczek

Domowa granola z jogurtem

Krok 1

Wszystkie składniki wymieszać w misce, do momentu aż będą oblepione miodem.

Krok 2

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na nią równomiernie wyłożyć wszystkie składniki w miodzie.

Krok 3

Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 minut. W tym czasie można kilka razy zamieszać zawartość blachy, aby składniki opiekły się równomiernie.

Krok 4

Wyciągnąć z piekarnika, ostudzić.

Krok 5

Na spód szklanki wyłożyć granolę do 1/4 wysokości, następnie jogurt naturalny do połowy wysokości, uzupełnić granolą oraz jogurtem. Na górę dodać świeże owoce.

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach