Jajka faszerowane musem z tuńczyka i awokado z rukolowym pesto
Krok 1
Jajka ugotować na twardo.
Krok 2
Gdy nieco przestygną obrać je ze skorupek i przekroić wzdłuż na równe części. Z każdego jajka wybrać żółtko. Żółtka, tuńczyka oraz awokado wraz z sokiem z cytryny i odrobiną soli i pieprzu umieścić w kubku blendera- całość zmiksować na gładki, puszysty mus.
Krok 3
Orzechy piniowe uprażyć na suchej patelni (gdy się lekko zarumienią są gotowe). Rukolę, uprażone orzechy, parmezan, oliwę i czosnek utrzeć w moździerzu na gładką pastę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
W każdej połówce jajka umieścić łyżeczkę pesto, a następnie przy pomocy szprycy z dekoracyjną końcówką mus z tuńczyka i awokado.