facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 2 bataty

Marynata

  • 5-6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin
  • 2 łyżki tahini
  • 2 łyżki sosu sojowego tamari
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól, pieprz

Frytki z batatów z wędzoną papryką

Krok 1

Bataty bardzo dokładnie wyszorować (można je również obrać ze skórki) i pokroić na kawałki wielkości frytek.

Krok 2

W większej misce wymieszać resztę składników. Do marynaty wrzucić kawałki batatów i dokładnie wymieszać, najlepiej za pomocą dłoni.

Krok 3

Całość przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min, co jakiś czas mieszając.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube