- 1 szklanka płatków owsianych SPAR
- ¾ szklanki mieszanki żurawinowo – orzechowej SPAR
- 3 łyżki łuskanego słonecznika SPAR
- 1 łyżka sezamu
- 2 banany
- odrobina soku z cytryny
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do 190˚ Celsjusza (grzanie góra-dół).
Krok 2
Obrać banany ze skórki, włożyć do dużej miski i rozgnieść z odrobiną soku z cytryny. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki: płatki owsiane, orzechy z żurawiną, sezam i słonecznik. Dodać je do rozgniecionych bananów i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Krok 3
Przygotowaną masę przełożyć do keksówki i uklepać łyżką. Piec około 20 minut.
Krok 4
Wyjąć i poczekać aż masa przestygnie. Podzielić na równe batoniki.