wydrukuj przepis
Lista składników
  • 1 szklanka płatków owsianych SPAR
  • ¾ szklanki mieszanki żurawinowo – orzechowej SPAR
  • 3 łyżki łuskanego słonecznika SPAR
  • 1 łyżka sezamu
  • 2 banany
  • odrobina soku z cytryny

Fit batoniki

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do 190˚ Celsjusza (grzanie góra-dół).

Krok 2

Obrać banany ze skórki, włożyć do dużej miski i rozgnieść z odrobiną soku z cytryny. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki: płatki owsiane, orzechy z żurawiną, sezam i słonecznik. Dodać je do rozgniecionych bananów i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.

Krok 3

Przygotowaną masę przełożyć do keksówki i uklepać łyżką. Piec około 20 minut.

Krok 4

Wyjąć i poczekać aż masa przestygnie. Podzielić na równe batoniki.

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach
Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn