facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 200 g masła
  • 200 g herbatników maślanych
  • 800 g masy krówkowej
  • 100 g orzechów włoskich
  • 3 banany
  • 500 ml śmietany 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • tabliczka gorzkiej czekolady

Banofee

Krok 1

Przygotować 6 słoików. Herbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z masłem i ugnieść w rękach. Gdy masa jest zbita, wyłożyć nią każdy słoik mocno dociskając. Włożyć je do lodówki, aby spód zastygł.

Krok 2

Banany pokroić w plasterki. Do masy krówkowej dodać pokruszone w dłoni orzechy. Na herbatnikowy spód nałożyć około 200 g masy krówkowej, następnie pokrojone banany i resztę masy.

Krok 3

Śmietanę ubić z cukrem i nałożyć na ciasto. Czekoladę zetrzeć bezpośrednio na deser robiąc pyszną posypkę.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube