- 200 g masła
- 200 g herbatników maślanych
- 800 g masy krówkowej
- 100 g orzechów włoskich
- 3 banany
- 500 ml śmietany 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- tabliczka gorzkiej czekolady
Krok 1
Przygotować 6 słoików. Herbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z masłem i ugnieść w rękach. Gdy masa jest zbita, wyłożyć nią każdy słoik mocno dociskając. Włożyć je do lodówki, aby spód zastygł.
Krok 2
Banany pokroić w plasterki. Do masy krówkowej dodać pokruszone w dłoni orzechy. Na herbatnikowy spód nałożyć około 200 g masy krówkowej, następnie pokrojone banany i resztę masy.
Krok 3
Śmietanę ubić z cukrem i nałożyć na ciasto. Czekoladę zetrzeć bezpośrednio na deser robiąc pyszną posypkę.