- 1 kg twarogu mielonego
- 3 galaretki brzoskwiniowe
- duża puszka brzoskwiń w syropie
Krok 1
Otworzyć puszkę z brzoskwiniami. Syrop przelać do rondelka, a brzoskwinie przełożyć do miseczki. Do syropu dolać tyle wody, aby razem otrzymać 600 ml płynu. Syrop z wodą zagotować.
Krok 2
Do zagotowanego syropu wsypać 3 galaretki. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia i odstawić do ostudzenia.
Krok 3
Do miski przełożyć ser z kubełka. Gorący płyn galaretkowy przelewać powoli do miski z serem, miksując na najmniejszych obrotach. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Wylać masę serową na blachę. Na całej powierzchni lekko zgęstniałej masy ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać całość galaretką. Umieścić w lodówce na 3 godziny.