facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 1 zmielonego twarogu
  • szklanka cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 250 g masła
  • 5 żółtek jaj
  • rodzynki
  • migdały
  • orzechy włoskie
  • suszone morele
  • daktyle
  • skórka pomarańczy
  • kieliszek rumu

Pascha

Krok 1

Twaróg zmielić dwa razy, rodzynki namoczyć w rumie, a pozostałe bakalie posiekać.

Krok 2

Miękkie masło ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym dodając stopniowo żółtka. Wymieszać masę z twarogiem, dodać bakalie i odsączone rodzynki.

Krok 3

Duże sito wyścielić podwójnie złożoną gazą. Wyłożyć masę serowa i zawinąć brzegi gazy. Przykryć talerzem i obciążyć kamieniem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Krok 4

Gotową paschę przewróć na talerz do góry dnem, zdjąć gazę i udekorować świątecznie.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube