facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 2 tortille z pełnoziarnistej mąki
  • 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym)
  • 3 duże liście sałaty
  • 1 cały pomidor
  • 2 małe ogórki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 małe dojrzałe awokado
  • 1 mała żółta papryka

Opcjonalnie:

  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki jogurtu greckiego

Wrap z tuńczykiem

Krok 1

Posiekać sałatę na cienkie paski, cebulę i paprykę w piórka, a ogórka, pomidora i awokado w dużą kostkę.

Krok 2

Odcedzić tuńczyka z puszki i przełożyć do miseczki.

Krok 3

Wymieszać tuńczyka z warzywami.

Krok 4

Podgrzać tortille. Następnie na sam środek nałożyć tuńczyka z warzywami. Opcjonalnie można polać całość sosem, przygotowanym z 2 łyżek jogurtu greckiego i 2 małych łyżeczek musztardy.

Krok 5

Zwinąć tortillę i przekroić na pół.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube