- 2 tortille z pełnoziarnistej mąki
- 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym)
- 3 duże liście sałaty
- 1 cały pomidor
- 2 małe ogórki
- 1 mała czerwona cebula
- 1 małe dojrzałe awokado
- 1 mała żółta papryka
Opcjonalnie:
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki jogurtu greckiego
Opcjonalnie:
Krok 1
Posiekać sałatę na cienkie paski, cebulę i paprykę w piórka, a ogórka, pomidora i awokado w dużą kostkę.
Krok 2
Odcedzić tuńczyka z puszki i przełożyć do miseczki.
Krok 3
Wymieszać tuńczyka z warzywami.
Krok 4
Podgrzać tortille. Następnie na sam środek nałożyć tuńczyka z warzywami. Opcjonalnie można polać całość sosem, przygotowanym z 2 łyżek jogurtu greckiego i 2 małych łyżeczek musztardy.
Krok 5
Zwinąć tortillę i przekroić na pół.