facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 230 gramów świeżej zielonej fasolki szparagowej
  • 900 gramów steku wołowego
  • 1 średnia cebula
  • 1 żółta papryka
  • 1 pęczek szczypioru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sos

  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka świeżego imbiru
  • 2 łyżki brązowego cukru

Wołowina BBQ i warzywa stir-fry

Krok 1

Przygotować sos do smażenia: zmieszać olej sezamowy, sos sojowy, brązowy cukier i imbir.

Odstawić na bok.

Krok 2

Pokroić warzywa: zieloną fasolkę na kawałki, paprykę na paski, zieloną cebulę w półpierścienie, a cebulę w plasterki. Pokroić mięso w cienkie plastry w kierunku przeciwnym do włókien.

Krok 3

Rozgrzać olej na patelni lub woku. Dodać warzywa (oprócz szczypioru) i smażyć na średnim ogniu, aż się zrumienią. Wyjąć i odłożyć na bok.

Krok 4

Usmażyć paski wołowiny na złoty kolor na dużym ogniu. Dodać z powrotem usmażone warzywa i szczypior. Wlać sos i dokładnie wstrząsnąć. Gotować na małym ogniu przez 2-4 minuty lub do momentu, aż sos zacznie lekko gęstnieć. Podawać z ryżem lub makaronem.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube