facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 350 g mąki
  • 200 g masła
  • 1 jajko
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 100 g cukru
  • szczypta soli
  • puszka masy kajmakowej
  • bakalie

Kajmakowy mazurek

Krok 1

Mąkę, szczyptę soli i drobno pokrojone masło posiekać na stolnicy. Dodać jajko, cukier, śmietanę i połączyć wszystko w kulę. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki.

Krok 2

Po 30 minutach wyjąć ciasto i wykleić nim spód formy. Ponakłuwać je widelcem na całej powierzchni i piec w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku, przez 30 minut. Przestudzone ciasto posmarować masą kajmakową i ozdobić ulubionymi bakaliami.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube