facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 1 banan
  • 2 jajka
  • oliwa z oliwek

Opcjonalne dodatki:

  • masło orzechowe z rodzynkami lub świeżymi owocami
  • banan z odrobiną miodu
  • dżem albo marmolada bez cukru wraz z pestkami słonecznika

Puszyste naleśniczki bananowe

Krok 1:

Zgnieść banana widelcem i wbić dwa jajka i wymieszać lub zmiksować składniki blenderem.

Krok 2:

Rozgrzać oliwę na patelni.

Krok 3:

Nakładać łyżką ciasto na patelnię, formując małe placuszki.

Krok 4:

Smażyć, aż do momentu pojawienia się bąbelków na naleśniczkach, po czym obrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze około 30 sekund.

Krok 4:

Udekorować naleśniczki dodatkami ulubionymi dodatkami.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube