Wegańskie gnocchi z letnimi warzywami
Krok 1
Ugotować gnocchi zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, a następnie odcedzić i odłożyć na bok.
Krok 2
Umieścić patelnię na średnim ogniu i podgrzać oliwę z oliwek. Dodać cienko pokrojoną czerwoną cebulę i smażyć przez 2 do 3 minut lub do lekkiego zrumienienia. Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez 1 minutę.
Krok 3
Podsmażyć na patelni pokrojoną w kostkę cukinię, czerwoną i żółtą paprykę oraz kukurydzę przez 5-7 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Przekroić pomidorki koktajlowe na pół i dodać je na patelnię. Dusić przez dwie do trzech minut lub do momentu, aż pomidory zmiękną.
Krok 4
Wymieszać płatki drożdżowe z wegańską śmietaną, przelać na patelnię. Dusić warzywa z sosem przez 2 – 3 minuty do momentu, aż sos lekko zgęstnieje.
Krok 5
Wrzucić ugotowane gnocchi na patelnię. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem udekorować świeżą bazylią.