facebook - skrypt piksela
Co jest potrzebne?
  • 6 jaj
  • 1 wiaderko twarogu sernikowego
  • 200 g cukru drobnego do wypieków
  • 3/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 2 op. budyniu wanilinowego lub śmietankowego bez cukru (1 op. po 40 g)
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • 370 ml mleka (1 i 1/2 szklanki)
  • 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku (nie w granulacie)
  • 1 puszka brzoskwiń – połówki w lekkim syropie
  • szczypta soli
Polewa pistacjowa:
  • 200 g pistacji łuskanych solonych (rozdrobnionych)
  • 2 sereki Philadelphia lekki śmietankowy
  • 3-4 łyżki mleka
Jak to zrobić?
  1. Żółtka z cukrem, cukrem wanilinowym i solą miksujemy na krem.
  2. Dodajemy ser, olej i mleko. Miksujemy.
  3. Wsypujemy budyń, mleko, mieszamy.
  4. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do masy. Całość przelewamy do foremki.
  5. Brzoskwinie kroimy, wykładamy na ciasto.
  6. Pieczemy na środkowej półce piekarnika 1 godz. w temp. 180°C.
  7. Studzimy.
  8. Orzechy mieszamy z serkiem i mlekiem. Powstałą masą smarujemy wierzch ciasta.
Co jest potrzebne?
  • 1 kg dorsza filet bez skóry
  • 300 g świeżej żurawiny
  • masło
  • orzechy laskowe
  • 3-4 duże gałązki rozmarynu
  • sól i pieprz
Jak to zrobić?
  1. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C z funkcją termoobieg.
  2. Rybę kroimy i układamy w foremce. Posypujemy solą, pieprzem. Wierzch smarujemy masłem.
  3. Orzechy lekko rozdrabniamy.
  4. Rybę posypujemy orzechami, żurawiną i rozmarynem.
  5. Pieczemy 12-15 minut.
ZOBACZ ŚWIĄTECZNY KATALOG
Sprawdź nasze świąteczne promocje!