Promocje
Sklepy
Przepisy
E-SKLEP
O SPAR
Kontakt
Produkty SPAR
SPAR
Fresh to go
Aktualności
Pomagamy
Ekspansja
Karty podarunkowe
AKCJA DRZEWA
Your browser does not support the video tag.
Co jest potrzebne?
6 jaj
1 wiaderko twarogu sernikowego
200 g cukru drobnego do wypieków
3/4 szklanki oleju rzepakowego
2 op. budyniu wanilinowego lub śmietankowego bez cukru (1 op. po 40 g)
1 op. cukru wanilinowego
370 ml mleka (1 i 1/2 szklanki)
1 i 1/2 szklanki mleka w proszku (nie w granulacie)
1 puszka brzoskwiń – połówki w lekkim syropie
szczypta soli
Polewa pistacjowa:
200 g pistacji łuskanych solonych (rozdrobnionych)
2 sereki Philadelphia lekki śmietankowy
3-4 łyżki mleka
Jak to zrobić?
Żółtka z cukrem, cukrem wanilinowym i solą miksujemy na krem.
Dodajemy ser, olej i mleko. Miksujemy.
Wsypujemy budyń, mleko, mieszamy.
W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do masy. Całość przelewamy do foremki.
Brzoskwinie kroimy, wykładamy na ciasto.
Pieczemy na środkowej półce piekarnika 1 godz. w temp. 180°C.
Studzimy.
Orzechy mieszamy z serkiem i mlekiem. Powstałą masą smarujemy wierzch ciasta.
Co jest potrzebne?
1 kg dorsza filet bez skóry
300 g świeżej żurawiny
masło
orzechy laskowe
3-4 duże gałązki rozmarynu
sól i pieprz
Jak to zrobić?
Piekarnik rozgrzewamy do 200°C z funkcją termoobieg.
Rybę kroimy i układamy w foremce. Posypujemy solą, pieprzem. Wierzch smarujemy masłem.
Orzechy lekko rozdrabniamy.
Rybę posypujemy orzechami, żurawiną i rozmarynem.
Pieczemy 12-15 minut.
ZOBACZ ŚWIĄTECZNY KATALOG
Sprawdź nasze świąteczne promocje!