facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 2 łodygi trawy cytrynowej
  • Sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 180 g białego ryżu
  • ½ łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 450 g odsączonej opłukanej soczewicy z puszki
  • 1 posiekana cebula dymka
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 posiekany słodki ziemniak
  • 1 łyżeczka żółtej pasty curry
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • ½ posiekanej cukinii
  • garść świeżej kolendry

Wegańskie curry kokosowe

Krok 1

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć wszystkie warzywa przez około 5-7 minut​. Następnie dodać żółtą pastę curry, curry w proszku i pokruszoną trawę cytrynową​. Smażyć całość, mieszając przez kilka minut​.

Krok 2

Na patelnie dorzucić soczewicę, wlać mleko kokosowe, syrop klonowy, wyciśnięty sok z cytryny i sól​. Zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut​.

Krok 3

Wegańskie curry kokosowe podawać z ryżem udekorowane świeżą kolendrą.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube