wydrukuj przepis
Lista składników
  • 1/2 szklanki mąki z cieciorki
  • 1/2 szklanki wody
  • 5 suszonych pomidorów z zalewy
  • pieprz i sól
  • garść szpinaku
  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • szczypta ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
  • odrobina oleju

Wegańska frittata ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Krok 1

Mąkę rozrobić z wodą i odstawić na bok. Cebulę pokroić w talarki. Pomidory pokroić na małe kawałki.

Krok 2

Wszystko wrzucić do miski z mąką, doprawić i wymieszać.

Krok 3

Powstałą masę wylać na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem i smażyć na małym ogniu, pod przykryciem.

Krok 4

Co jakiś czas kontrolować proces smażenia i gdy „omlet” łatwo odchodzi od dna, przełożyć go na drugą stronę. Najprostsza metoda to zsunięcie frittaty na talerz i sprawnym ruchem przeniesienie na patelnie, by mogła obsmażyć się z drugiej strony.

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach
Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn