facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • pomidory roma, pokrojone w kostkę
  • posiekana kolendra
  • 1 łyżka chili w proszku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 125 ml niskosodowego bulionu z kurczaka
  • 100 g posiekanej żółtej cebuli
  • 125 ml sosu pomidorowego
  • 450 g chudego mielonego indyka (zawartość mięsa 95%)
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kminku mielonego
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • liście sałaty lodowej lub rzymskiej, podwójne (do podania)

Tacos z indykiem podawane w sałacie

Krok 1

Na nieprzywierającą patelnię wlać oliwę i lekko ją podgrzać. Dodać cebulę i smażyć ją przez 2 minuty.

Krok 2

Na patelnię dołożyć czosnek i mięso, a następnie doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez około 5 minut lub do momentu, aż mięso będzie gotowe, w międzyczasie podrzucając i rozbijając je na części.

Krok 3

Do usmażonego mięsa dodać 1/2 łyżeczki papryki, bulion z kurczaka, sos pomidorowy, 1/2 łyżeczki papryki i 1 łyżeczkę mielonego kminku. Gotować na małym ogniu przez 5 minut, aż sos zgęstnieje.

Krok 4

Podawać na liściach sałaty wraz z ulubionymi dodatkami.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube