facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 1 cukinia
  • pół czerwonej papryki
  • pół żółtej papryki
  • pół zielonej papryki
  • 1 cebula
  • 1 kostka marynowanego tofu
  • 2 łyżki sosu sojowego,
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej,
  • 1 większa łyżka sosu hoisin,
  • sok z ½ cytryny,
  • odrobina oleju,
  • sól, pieprz

Szaszłyki z tofu i cukinią

Krok 1

Wymieszać sos sojowy z papryką wędzoną.

Krok 2

Pokroić tofu w kostkę i nasączyć we wcześniej przygotowanej mieszance (sosu sojowego z papryką). Odstawić do połączenia smaków.

Krok 3

Cukinię i paprykę pokroić w większą kostkę, a cebulę w plastry.

Krok 4

Na długie, szaszłykowe wykałaczki nadziewać na przemian warzywa i kostkę tofu, aż do wyczerpania składników.

Krok 5

Szaszłyki włożyć do piekarnika i piec przez 15 minut (200 °C), bądź grillować na ruszcie do uzyskania idealnego, złocistego koloru.

Krok 6

Sos hoisin wymieszać z sokiem z cytryny i sporą szczyptą pieprzu. Polać nim dokładnie przygotowane szaszłyki i podawać jeszcze ciepłe.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube