wydrukuj przepis
Lista składników
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 średnie buraki czerwone
  • 2 czerwone cebule
  • 10 płatów śledziowych
  • pęczek koperku
  • 6-10 łyżek oliwy z oliwek
  • sól i czarny pieprz do smaku

Sałatka śledziowa

Krok 1

Ziemniaki i buraki umyć i ugotować do miękkości w oddzielnych garnkach. Wystudzone obrać ze skórki i pokroić w cienkie półksiężyce.

Krok 2

Cebule pokroić w piórka.

Krok 3

Płaty śledziowe opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę.

Krok 4

Koperek pokroić, część pozostawić do ozdoby.

Krok 5

Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem.

Krok 6

Podawać od razu albo zostawić na 15 min, aby smaki się przegryzły.

Krok 7

Przed podaniem udekorować pozostałym koperkiem.

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach
Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn