- 4 woreczki ryżu basmati
Sos
- 95 g koncentratu pomidorowego
- 300 g fasoli konserwowej
- 1 papryka
- 2 cebule
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki soli
Dodatkowo
- natka pietruszki
Sos
Dodatkowo
Krok 1
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Cebulę pokroić w kostkę, wsypać na rozgrzaną patelnię z olejem, podsmażać aż do zeszklenia i dodać paprykę.
Krok 3
Wlać 50 ml wody, dusić aż papryka będzie miękka, dodać koncentrat, fasolę, ostrą i słodką paprykę i sól, a następnie gotować przez 7-8 minut.
Krok 4
Całość podawać z wcześniej ugotowanym ryżem. Można posypać świeżą pietruszką.