wydrukuj przepis
Lista składników

• 4 woreczki ryżu basmati No1 SPAR
• 95 g koncentratu pomidorowego No1 SPAR
• 300 g fasoli konserwowej No1 SPAR
• 1 papryka
• 2 cebule
• 3 łyżki oleju rzepakowego
• 1 łyżeczka ostrej papryki
• 1 łyżeczka słodkiej papryki
• 0,5 łyżeczki soli
• Natka pietruszki

Ryż w wersji wege

Wykonanie

1. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.

2. Cebulę pokroić w kostkę, wsypać na rozgrzaną patelnię z olejem, podsmażać aż do zeszklenia i dodać paprykę.

3. Wlać 50 ml wody, dusić aż papryka będzie miękka, dodać koncentrat, fasolę, ostrą i słodką paprykę i sól, a następnie gotować przez 7-8 minut.

4. Całość podawać z wcześniej ugotowanym ryżem. Można posypać świeżą pietruszką.

Smacznego!

 

Cena dla 4 osób: 15 zł