wydrukuj przepis
Lista składników
  • 4 woreczki ryżu basmati

Sos

  • 95 g koncentratu pomidorowego
  • 300 g fasoli konserwowej
  • 1 papryka
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki soli

Dodatkowo

  • natka pietruszki

Ryż w wersji wege

Krok 1

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę, wsypać na rozgrzaną patelnię z olejem, podsmażać aż do zeszklenia i dodać paprykę.

Krok 3

Wlać 50 ml wody, dusić aż papryka będzie miękka, dodać koncentrat, fasolę, ostrą i słodką paprykę i sól, a następnie gotować przez 7-8 minut.

Krok 4

Całość podawać z wcześniej ugotowanym ryżem. Można posypać świeżą pietruszką.

 

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach