facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 5 plastrów schabu bez kości
  • 20 suszonych śliwek
  • 5 cienkich plastrów boczku wędzonego
  • 300 ml bulionu
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietanki
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz, majeranek, zielona pietruszka

Roladki schabowe ze śliwką

Krok 1

Schab rozbić cieńko. Oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem.

Krok 2

Na każdym kotlecie ułożyć 4 suszone śliwki. Mięso ciasno zwinąć w ruloniki. Każdą roladkę owinąć plasterkiem wędzonego boczku.

Krok 3

Na patelni rozgrzać masło. Roladki obsmażyć z każdej strony na mocno rumiany kolor. Następnie całość zalać bulionem, przykryć i dusić na niewielkim ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas obracając roladki. Powstały sos doprawić do smaku i zaciągnąć mąką oraz śmietaną.

Krok 4

Roladki posypać zieloną pietruszką lub innymi ulubionymi ziołami.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube