wydrukuj przepis
Lista składników
  • 1/2 kg schabu bez kości
  • 40 dag sera żółtego w kawałku
  • 3 pomidory
  • musztarda
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie, bazylia
  • olej

Dodatkowo

  • wykałaczki

Roladki schabowe w sosie serowo-pomidorowym

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą.

Krok 2

20 dag żółtego sera pokroić w podłużne paski i ułożyć na plastry rozbitego wcześniej mięsa. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczką wzdłuż.

Krok 3

W międzyczasie pokroić pomidory w drobną kostkę.

Krok 4

Na rozgrzanej patelni obsmażyć mięso na złoty kolor. Tak przygotowane roladki, przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Na roladki wysypać pokrojone pomidory, posypać ziołami prowansalskimi, bazylią, pieprzem, a wierzch poprószyć drobno startym żółty serem. Całość włożyć do rozgrzanego piekarnika o temp. 150 C i zapiekać ok. 30 minut.

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach
Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn