- 1/2 kg schabu bez kości
- 40 dag sera żółtego w kawałku
- 3 pomidory
- musztarda
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie, bazylia
- olej
Dodatkowo
- wykałaczki
Dodatkowo
Krok 1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą.
Krok 2
20 dag żółtego sera pokroić w podłużne paski i ułożyć na plastry rozbitego wcześniej mięsa. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczką wzdłuż.
Krok 3
W międzyczasie pokroić pomidory w drobną kostkę.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni obsmażyć mięso na złoty kolor. Tak przygotowane roladki, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Na roladki wysypać pokrojone pomidory, posypać ziołami prowansalskimi, bazylią, pieprzem, a wierzch poprószyć drobno startym żółty serem. Całość włożyć do rozgrzanego piekarnika o temp. 150 C i zapiekać ok. 30 minut.