- placki tortilli
Nadzienie
- 300 g wołowiny zrazowej bez kości
- 1 cebula biała
- kostka sera żółtego (gouda lub emmentaler)
- suszona papryka ostra
- kmin rzymski
Dodatkowo
- opakowanie pomidorków cherry
- świeża kolendra
- 1 limonka
- sól, pieprz
Nadzienie
Dodatkowo
Krok 1
Wołowinę pokroić w jak najcieńsze paski (koniecznie kroić w poprzek włókien). Doprawić solą, papryką i kminiem rzymskim.
Krok 2
Smażyć na mocno rozgrzanej patelni, dodać pół posiekanej w paski cebuli i dusić pod przykryciem 15 minut.
Krok 3
Zetrzeć na tarce ser żółty, następnie wymieszać z wołowiną. Tortillę złożyć na pół i na jednej części położyć połowę nadzienia.
Krok 4
Opiekać na suchej i lekko rozgrzanej patelni, aż ser się rozpuści a tortilla zrumieni.
Krok 5
W międzyczasie pokroić drobno pomidorki, dodać łyżeczkę posiekanej drobno cebuli, sok z limonki, posiekaną garść kolendry oraz sól i pieprz.