wydrukuj przepis
Lista składników
  • placki tortilli

Nadzienie

  • 300 g wołowiny zrazowej bez kości
  • 1 cebula biała
  • kostka sera żółtego (gouda lub emmentaler)
  • suszona papryka ostra
  • kmin rzymski

Dodatkowo

  • opakowanie pomidorków cherry
  • świeża kolendra
  • 1 limonka
  • sól, pieprz

Quesadillas z duszoną wołowiną i salsą

Krok 1

Wołowinę pokroić w jak najcieńsze paski (koniecznie kroić w poprzek włókien). Doprawić solą, papryką i kminiem rzymskim.

Krok 2

Smażyć na mocno rozgrzanej patelni, dodać pół posiekanej w paski cebuli i dusić pod przykryciem 15 minut.

Krok 3

Zetrzeć na tarce ser żółty, następnie wymieszać z wołowiną. Tortillę złożyć na pół i na jednej części położyć połowę nadzienia.

Krok 4

Opiekać na suchej i lekko rozgrzanej patelni, aż ser się rozpuści a tortilla zrumieni.

Krok 5

W międzyczasie pokroić drobno pomidorki, dodać łyżeczkę posiekanej drobno cebuli, sok z limonki, posiekaną garść kolendry oraz sól i pieprz.

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach
Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn