Przekąski z ciasta francuskiego
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i wyłożyć blachę do pieczenia papierem.
Krok 2
Pokroić arkusz ciasta francuskiego na 4 równe kwadraty. Na dwóch rozprowadzić łyżeczkę pesto na środku, pozostawiając wokół nich wolne miejsce. Dodać 2 łyżeczki parmezanu na papier pergaminowy, a następnie ułożyć pomidorki koktajlowe bezpośrednio na serze. Umieścić kwadrat ciasta francuskiego na wierzchu składników. Palcami delikatnie docisnąć ciasto wokół nadzienia, aby usunąć z niego powietrze. Za pomocą widelca docisnąć boki ciasta wokół wszystkich krawędzi, aby je zamknąć.
Krok 3
Dodać łyżeczkę miodu na papier pergaminowy w kształcie prostokąta. Położyć połowę plasterków jabłka bezpośrednio na miodzie, nakładając je na siebie w prostokątnym rzędzie. Posypać je cynamonem i dodatkowo nanieść na nie połowę łyżeczki miodu. Przykryć ciastem francuskim (wykorzystać 2 kwadraty, które zostały) i zamknąć je tak jak w przypadku dwóch pierwszych.
Krok 4
Piec przekąski w piekarniku przez 8-10 minut, aż ciasto francuskie wyrośnie i będzie złociste oraz chrupiące. Następnie za pomocą łopatki odwrócić ciasto francuskie. To z jabłkiem posypać cukrem pudrem, a na te z parmezanem nałożyć straciatellę i ozdobić listkami bazylii oraz płatkami czerwonej papryki.