facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 800 g fileta z piersi indyka
  • 3 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz gruboziarnisty
  • świeże gałązki tymianku

Pierś indyka pieczona w czosnku i ziołach

Krok 1

Zioła wymieszać z oliwą i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Pierś natrzeć powstałą marynatą i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Odstawić do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na całą noc.

Krok 2

Wyjąć pierś z lodówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni  Celsjusza i piec przez ok. 90 minut.

Podawać pokrojoną w plastry, udekorowaną gałązkami rozmarynu.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube