facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 1 kg mielonego mięsa
  • 5 jaj
  • 1 cebula
  • 7 łyżek bulki tartej
  • masło do wysmarowania keksówki
  • 4 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki (jedna do posypania keksówki)
  • 1 łyżeczka kminku
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • pęczek pietruszki
  • sól i pieprz

Pieczeń rzymska

Krok 1

4 jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Cebulę, czosnek i pietruszkę drobno posiekać.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć cebulę do zeszklenia. Dodać czosnek i smażyć kolejną minutę. Patelnię zdjąć z ognia.

Krok 3

Do mięsa mielonego dodać cebulę z czosnkiem, bułkę tartą, pietruszkę, surowe jajko,

musztardę i przyprawy. Wyrobić na gładką masę.

Krok 4

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę keksówkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na dnie ułożyć połowę mięsa. Na środku ułożyć jajka. Przykryć resztą mięsa i uformować górkę. Wierzch posmarować musztardą. Wstawić do piekarnika i piec około 50 minut.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube