facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 45 g natki pietruszki
  • 15ml musztardy
  • 1 jajko
  • 120g sera cheddar
  • 8 pełnoziarnistych bułek
  • Ulubione warzywa: sałata, pomidor

Małe serowe burgery

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do 180° C.

Krok 2

W misce zmieszać posiekaną natkę pietruszki, mięso mielone, musztardę i jajko. Podzielić powstałą masę na 8 równych części. Do środka każdej części włożyć kawałek sera, a następnie zwinąć w kulkę i rozpłaszczyć tak, aby powstały kotleciki.

Krok 3

Wyłożyć wszystkie kotleciki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie posmarować oliwą z oliwek lub innym olejem.

Krok 4

Włożyć kotleciki do piekarnika. Wyjąć po 10-15 minutach lub w momencie, gdy będą w pełni upieczone.  Na spód przekrojonej bułeczki pełnoziarnistej położyć sałatę, pomidora oraz przygotowany wcześniej kotlecik, a całość nakryć górną częścią bułeczki.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube