- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 45 g natki pietruszki
- 15ml musztardy
- 1 jajko
- 120g sera cheddar
- 8 pełnoziarnistych bułek
- Ulubione warzywa: sałata, pomidor
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do 180° C.
Krok 2
W misce zmieszać posiekaną natkę pietruszki, mięso mielone, musztardę i jajko. Podzielić powstałą masę na 8 równych części. Do środka każdej części włożyć kawałek sera, a następnie zwinąć w kulkę i rozpłaszczyć tak, aby powstały kotleciki.
Krok 3
Wyłożyć wszystkie kotleciki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie posmarować oliwą z oliwek lub innym olejem.
Krok 4
Włożyć kotleciki do piekarnika. Wyjąć po 10-15 minutach lub w momencie, gdy będą w pełni upieczone. Na spód przekrojonej bułeczki pełnoziarnistej położyć sałatę, pomidora oraz przygotowany wcześniej kotlecik, a całość nakryć górną częścią bułeczki.