facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 0,5 kg udźca z indyka
  • 1 cebula
  • 1 op. dowolnego makaronu
  • 1 brokuł
  • margaryna do smażenia Delma
  • sól, pieprz

Sos

  • 1 serek almette ziołowy
  • 100 g jogurtu naturalnego

Makaron z indykiem i sosem ziołowym

Krok 1

Ugotować i ostudzić brokuł, a następnie podzielić go na małe różyczki.

Krok 2

Cebule pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni na margarynie do smażenia.

Krok 3

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski, a następnie smażyć razem z cebulą na rumiany kolor.

Krok 4

W międzyczasie ugotować makaron w lekko osolonej wodzie.

Krok 5

W garnuszku na małym ogniu rozpuścić serek i połączyć go z jogurtem. Doprawić solą, pieprzem i poczekać aż się zagotuje. Do przygotowanego sosu dodać usmażone mięso, brokuły i równomiernie połączyć wszystkie składniki.

Krok 6

Ugotowany makaron wyłożyć na talerze i polać przygotowanym sosem. Opcjonalnie można go posypać startym parmezanem.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube