- 0,5 kg udźca z indyka
- 1 cebula
- 1 op. dowolnego makaronu
- 1 brokuł
- margaryna do smażenia Delma
- sól, pieprz
Sos
- 1 serek almette ziołowy
- 100 g jogurtu naturalnego
Sos
Krok 1
Ugotować i ostudzić brokuł, a następnie podzielić go na małe różyczki.
Krok 2
Cebule pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni na margarynie do smażenia.
Krok 3
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski, a następnie smażyć razem z cebulą na rumiany kolor.
Krok 4
W międzyczasie ugotować makaron w lekko osolonej wodzie.
Krok 5
W garnuszku na małym ogniu rozpuścić serek i połączyć go z jogurtem. Doprawić solą, pieprzem i poczekać aż się zagotuje. Do przygotowanego sosu dodać usmażone mięso, brokuły i równomiernie połączyć wszystkie składniki.
Krok 6
Ugotowany makaron wyłożyć na talerze i polać przygotowanym sosem. Opcjonalnie można go posypać startym parmezanem.