wydrukuj przepis
Lista składników
  • 500 g łososia
  • 1 cytryna
  • pieprz cytrynowy
  • pęczek pietruszki
  • sól

Łosoś pieczony z cytryną

Krok 1

Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i przyprawić pieprzem cytrynowym i solą. Odstawić na godzinę do lodówki. Cytrynę umyć i sparzyć.

Krok 2

Filety obłożyć plastrami cytryny oraz pokrojoną pietruszką. Zawinąć dokładnie w folię aluminiową i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 3

Łososia piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Serwować go z gotowanymi, smażonymi lub duszonymi warzywami. Najlepiej wybrać szpinak, brokuły lub zielone szparagi.

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach