facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 360 g mąki
  • 100 g cukru
  • 200 g schłodzonego masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • pół łyżeczki soli

Kruche ciasteczka

Krok 1

Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól i wymieszać. Następnie dodać jajko i masło, posiekać nożem i zagnieść na gładkie ciasto. Włożyć ciasto do woreczka i wstawić do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Po 30 minutach cieniutko rozwałkować ciasto i wyciąć wielkanocne kształty: zajączki, jajka i baranki. Ciasteczka przełożyć na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez ok. 10 minut w 170 stopniach C. do zrumienienia.

Krok 3

Udekorować przestygnięte ciasteczka używając kolorowych jadalnych pisaków, lukru, czekolady i wyobraźni.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube