wydrukuj przepis
Lista składników

Owsianka:

  • 100 g płatków owsianych górskich
  • 6 łyżek stołowych zimnego naparu z kawy (ciemno palona dla mocniejszego smaku kawy, można też użyć kawy jasnopalonej)
  • 120 ml mleka migdałowego
  • 2 łyżki stołowe nasion chia
  • Kropla esencji waniliowej lub 1 laska waniliowa

Do smaku:

  • 2 łyżki stołowe syropu klonowego

Opcjonalnie:

  • zamiast kawy użyj świeżych jagód, aby uzyskać bardziej owocowy smak

Kawowa owsianka namaczana przez noc

Porcje: 2

 

Krok 1

Wymieszać ze sobą w słoiku lub misce płatki owsiane górskie, zimną kawę (zaparzoną), mleko migdałowe i nasiona chia.

Krok 2

Dodać wanilię. W zależności od upodobania, dodać odrobinę syropu klonowego.

Krok 3

Schłodzić przez noc w lodówce.

Szukaj produktów SPAR w naszych sklepach
Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn