facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 3 jajka
  • 1 drobno pokrojona/starta na tarce marchewka
  • 50 g gotowanego grochu
  • 1 cienko pokrojona cebula
  • 1 łyżeczka miksu suszonych ziół
  • oliwa z oliwek
  • pieprz i sól do smaku

Opcjonalnie:

  • bekon w kostkach

Jajeczno-warzywne muffiny

Krok 1:

Rozgrzać piekarnik do 180° C. Posmarować 4 foremki na muffiny cienką warstwą oliwy.

Krok 2:

Rozdzielić warzywa na 4 foremki.

Krok 3:

Do miski wbić jajka i wymieszać je z ziołami oraz solą i pieprzem, opcjonalnie także delikatnie podsmażony bekon. Przygotowaną mieszanką wypełnić foremki na muffinki.

Krok 4:

Piec w piekarniku ok. 8 minut.

Krok 5:

Poczekać aż ostygną i wyciągnąć z foremek.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube