- 3 jajka
- 1 drobno pokrojona/starta na tarce marchewka
- 50 g gotowanego grochu
- 1 cienko pokrojona cebula
- 1 łyżeczka miksu suszonych ziół
- oliwa z oliwek
- pieprz i sól do smaku
Opcjonalnie:
- bekon w kostkach
Opcjonalnie:
Krok 1:
Rozgrzać piekarnik do 180° C. Posmarować 4 foremki na muffiny cienką warstwą oliwy.
Krok 2:
Rozdzielić warzywa na 4 foremki.
Krok 3:
Do miski wbić jajka i wymieszać je z ziołami oraz solą i pieprzem, opcjonalnie także delikatnie podsmażony bekon. Przygotowaną mieszanką wypełnić foremki na muffinki.
Krok 4:
Piec w piekarniku ok. 8 minut.
Krok 5:
Poczekać aż ostygną i wyciągnąć z foremek.