wydrukuj przepis
Lista składników

2 -3 kromki czerstwej bułki
dwie łyżki malin i borówki świeżej
2-3 maliny iliofilizowane
łyżka masła klarowanego
2 łyżki syropu klonowego
czerwony pieprz
2 łyżeczki jogurtu kokosowego
końcówka drobnych liści bazylii lub mięty
1/4 łyżeczki przyprawy piernikowej lub masala tea

Grzanka z sezonowymi owocami

Wykonanie

1. Na patelnię wykładamy masło klarowane, dodajemy przyprawę korzenną i podsmażamy na tej mieszance plastry bułki, podlewając je odrobiną syropu klonowego.

2. Zarumienione grzanki wykładamy na talerz. Smarujemy je jogurtem kokosowym i dekorujemy kawałkami świeżych owoców sezonowych.

3. Na koniec posypujemy czerwonym pieprzem, rozgniecioną w palcach maliną liofilizowaną i dekorujemy listkami bazylii lub mięty.