facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 1 cukinia, pokrojona na cienkie plasterki
  • 2 łyżeczki startego sera
  • 1 duży ziemniak, obrany i pokrojony w 1-2 centymetrowe plasterki lub kostkę
  • 2 łyżki pesto
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 5 średnich jajek
  • 1 cebula, cienko posiekana
  • 150 g mrożonego groszku
  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione

Frittata z cukinią, groszkiem i pesto

Krok 1

Zagotować pokrojone plasterki ziemniaka we wrzącej wodzie przez ok. 10 minut.

Krok 2

Na patelni, na średnim ogniu, rozgrzać olej. Dodać czosnek i cebulę i zaczekać, aż zmiękną. Dodać plasterki cukinii, doprawić i przysmażać aż lekko zbrązowieją i zmiękną, przez około 5 minut. Dodać odcedzone plasterki ziemniaka oraz groszek.

Krok 3

W małej misce zmieszać razem pesto i jajka, doprawić odrobiną pieprzu i soli, a następnie wlać na patelnię. Gotować aż krawędzie się zetną, przez mniej więcej 5 minut, obracając patelnię dookoła. Posypać serem i gotować dalej, aż całość masy jajecznej się zetnie, a jej wierzch będzie złoty, przez ok. 5 minut.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube