wydrukuj przepis
Lista składników

1 puszka czerwonej fasoli
2 jajka
1 banan
3 łyżki gorzkiego kakao
1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
5 łyżek ksylitolu
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Brownie z czerwonej fasoli

Wykonanie

  1. Fasolę przepłukujemy zimną wodą i odsączamy na sitku, delikatnie osuszamy, a następnie przekładamy ją do wysokiego naczynia.
  2. Wbijamy dwa sparzone wcześniej wrzątkiem jajka. Kolejno: obieramy banana, kroimy go w cienkie plasterki i wrzucamy do naczynia z fasolą, dodajemy gorzkie kakao, olej kokosowy, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia i ksylitol.
  3. Całość blendujemy i przelewamy do tradycyjnej foremki – keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 40 minut w 180C.