facebook - skrypt piksela
wydrukuj przepis
Lista składników
  • 25 g kakao,
  • 100 g kremu orzechowego
  • 100 g płatków owsianych,
  • 80 ml wody lub mleka,
  • 1 łyżka miodu,
  • 50 g daktyli,
  • 50 g orzechów nerkowca,
  • 50 g migdałów,
  • 20 g czekolady gorzkiej

Batony proteinowe z kremem orzechowym

Krok 1

Odstawić daktyle na noc do namoczenia w wodzie (tak aby zakrywała daktyle w misce).

Krok 2

Rozpocząć przygotowania od posiekania namoczonych daktyli oraz orzechów i czekolady.

Krok 3

Do naczynia wsypać posiekane składniki oraz: płatki owsiane, miód, oraz masło orzechowe i wymieszać. Następnie dodać kakao oraz mleko lub wodę i ponownie wymieszać. Gdy konsystencja zrobi się dosyć gęsta, zacząć ugniatać masę dłońmi, do momentu w którym będzie plastyczna i lekko kleista.

Krok 4

Ulepić z powstałej masy prostokąt, przełożyć na papier do pieczenie i odstawić do lodówki na pół godziny.

Krok 5

Kiedy masa stwardnieje, pokroić ją w równe batoniki. Tak przygotowane batoniki proteinowe idealnie dodadzą energii i wzbogacą dietę.

Facebook
Instagram
Sklep e-spar.pl
LinkedIn
YouTube