szklanka masła orzechowego
1/2 szklanki oleju kokosowego
1/2 szklanki miodu
tabliczka gorzkiej czekolady
2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
szklanka dowolnych orzechów oraz suszonych owoców
szklanka masła orzechowego
1/2 szklanki oleju kokosowego
1/2 szklanki miodu
tabliczka gorzkiej czekolady
2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
szklanka dowolnych orzechów oraz suszonych owoców
W garnku rozpuść masło orzechowe z olejem kokosowym. Wyłącz ogień. Do gorącej masy dodaj miód oraz połamaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Wsyp płatki owsiane oraz drobno posiekane orzechy i wybrane suszone owoce. Wymieszaj. Przelej do formy do zapiekania, po ostudzeniu włóż do lodówki na godzinę. Po tym czasie masę pokrój na batoniki – jest gotowa do jedzenia.
Pamiętaj, żeby przechowywać batoniki w lodówce!
Przepis według MumAndTheCity